Vorig weekend had te Essen het Belgisch Kampioenschap in de disciplines trampoline en tumbling plaats: 23  gymnasten van WIK wisten zich te selecteren voor deze wedstrijd.


Tumbling

Dit seizoen debuteerden onze tumbling-gymnasten met succes in het A-niveau. Vijf van hen kwalificeerden zich voor het BK, waarbij Manuel Maertens (A11-jongens) meteen de titel op zijn naam schreef. Eerder dit jaar kroonde hij zich tevens tot West-Vlaams & Vlaams kampioen. 
Bij de 11-jarige meisjes behaalde Manon Boeyden heel mooi de bronzen medaille. Cyriel Elskens A11, Floor Dehaese A11 en Eowyn Quivy A12 toonden eveneens hun talenten op het hoogste niveau.
Arwen Quivy B13, Milan Goemare B14, Delphine Goes B18 en Axelle Boucquez B19+ gaven het beste van zichzelf in het B-niveau ,wat resulteerde in mooie plaatsen.

Trampoline

Op zaterdag was het de beurt aan het B-niveau. In de discipline trampoline was er zilver voor Iben Smeyers en Vic Hommez, respectievelijk  in de categorie B12 en B13-14 jaar jongens. Ymke Van Orshaeghen (B14 jaar meisjes) maakte een foutje in de vrije reeks maar kon alsnog het brons mee naar huis nemen.  Ayumi Fanoni won verdienstelijk het goud in de categorie B17+ meisjes. Ook Mano Deneire (B11), Helena Nevejant (B13) en Nore Haezaert (B15-16) sprongen een mooie wedstrijd.

Op zondagochtend was er het synchroon springen. Enkel Ymke Van Orshaeghen en Vic Hommez pakten hier een medaille: goud in de categorie B11-14jaar! Emma Gouwy en Jara Deneire (A11-14) en Amelie Nuytten en Anouk Sucaet (A15+) werden vijfde in hun categorie.

In de namiddag was het dan de beurt aan de gymnasten van het A-niveau in de individuele competitie. Alle gymnasten wisten een plaatsje in de finale (beste 5) te bemachtigen. Amira Aboud,  A11 meisjes, sprong een heel sterke voorronde. Ze kon deze voorsprong behouden in de finale en werd verdienstelijk Belgisch kampioene! Rien Denolf stond na de voorronde eveneens op de eerste plaats na twee heel mooie reeksen. In de finale ging het echter mis en hij moest tevreden zijn met de vijfde plaats. Clubgenoot Brooklyn Denecker kon zijn reeks wel uitspringen en werd zo derde.

Bij de meisjes A13-14  konden zowel Jara Deneire als Emma Gouwy zich plaatsen voor de finale. Jara veroverde het brons en Emma werd verdienstelijk vierde.

Bij de seniores A tenslotte sprong Loïc Lenoir een heel sterke voorronde, die hem een voorlopige 1ste plaats opleverde én een ticket voor het WK, dat plaats vindt in Sint-Petersburg in november.  De finale was spannend en na een iets minder goede reeks moest hij de duimen leggen voor Joris Geens.

WAGC

Manuel, Cyriel en Rien sprongen hun selectie voor de WAGC, de World Age Group Competition of ‘WK’  voor de jeugd. Eerder konden Louis Parent, Amelie Nuytten en Maxim Bossuyt zich reeds plaatsen voor deze wedstrijd, die plaats vindt na het WK.

Op de foto vlnr: onder: Floor Dehaese, Eowyn Quivy, Manon Boeyden; midden: Manuel Maertens Cyriel Elskens, Amira Aboud en Rien Denolf; boven: Emma Gouwy, Brooklyn Denecker en Jara Deneire